Защитникът на Олимпиакос Рубен Семедо отново е в ареста, но този път го чакат дълги години зад решетките, както изглежда към момента.

Португалският бранител с раста прическа, който игра и в двата мача срещу българския Лудогорец наскоро в третия предварителен кръг на Шампионската лига, е арестуван тази сутрин в Атина по подозрение в изнасилване.

Сигналът срещу него е подаден от 17-годишно момиче, което е дало подробни показания как в събота Семедо я е поканил на по питие в бар в Оропос, квартал на столицата на Гърция. След това я е завел в къщата му в предградието Глифада, където тя е изнасилена няколко пъти от играча и негов приятел.

Момичето твърди, че в питието е било сипано упойващо вещество и не помни почти нищо от бара и пътя до дома на футболиста. Според медиите в Атина, има неоспорими доказателства за насилствен сексуален акт по жената, но прокуратурата и полицията засега не дават никакви подробности.

Семедо е само на 27 години, но досието му е доста по-дълго от футболната визитка. Юношата на Спортинг (Лисабон) от 2 години е в Олимпиакос, преди това бе на път да се превърне в звезда в испанския Виляреал, където бе взет за 14 милиона евро. Но... започнаха проблемите със закона.

Португалецът лежа 6 месеца в затвор в Испания, след като бе обвинен в опит за убийство, нанасяне на побой и заплаха с оръжие по два отделни случая през януари и февруари 2018-а.

В единия бе извадил пистолет насред бар във Валенсия, заплашвайки да застреля друг мъж. При другия бе вързал собственика на жилище насред дома му, а след това с негов приятел бе направил опит за грабеж на къщата...

Необясними прояви, при това от човек, за който е доказано, че не употребява алкохол и наркотици. Семедо бе подложен на серия психотестове, посещава и до днес сесии при психоаналитици, но явно промяна в поведението му настъпва само временно.

Той е с условна присъда от 12 години в Испания и забрана да влиза в спраната до 2026 г. Сега го чака сериозен престой в затвора, ако се докаже вината му в изнасилването в Атина.

В същото време през ноември миналата година го повикаха в националния тим на Португалия и игра три мача, но не попадна в състава за Евро 2020. В страната се разрази полемика защо е викан такъв скандален футболист, но формата му за Олимпиакос бе толкова добра, че селекционерът Фернандо Сантош не се поколеба да го включи в състава.

Embed from Getty Images