Руският национал Фьодор Смолов се забърка в неприятности, нарушавайки забраната за напускане на Испания, като също така не е спазил и задължителната домашна карантина при прибирането си в Москва.

Нападателят е наел частен самолет, с който е отлетял от испанския град Виго в посока Русия, за да присъства на 18-ия рожден ден на своята годеница.

През януари Смолов шокиращо заяви, че възнамерява да се ожени за 17-годишната по това време Мария Юмашева, която е внучка на руския президент в периода 1991-1999 Борис Елцин. Връзката помежду им предизвика множество реакции в Русия, след като се оказа, че имат отношения в продължение на година.

Все още не е ясно, дали Смолов ще изтърпи санкция за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина в Русия, но със сигурност ще понесе наказание в Испания.

Ла Лига категорично забрани на футболистите да се прибират по родните си места, а Смолов на няколко пъти е получил отказ от шефовете на Селта. Въпреки това той е наел самолет и е излетял към Русия, заради което със сигурност ще бъде глобен, а може би и наказан от лигата.

Подобни действия си позволи и съотборникът му Пионе Систо, който без да информира шефовете си, запали колата и шофира в продължение на 27 часа, за да се прибере у дома в Дания.