Светът видя тъжния и грозен разпад на отбора, който всички нарекоха "Златното поколение" на Белгия.

Още преди десет години мнозина предвещаваха страхотни успехи на тази генерация от звездни играчи, които играха два четвъртфинала на Европейски първенства, четвъртфинал на Мондиал 2014 и завърши на трето място преди четири години в Русия.

Мондиалът в Катар трябваше да е последният бляскав танц на този отбор, но всички приключи ужасяващо.

И причината не е само в отпадането от група с Мароко, Хърватия и Канада, а в многото скандали и очевидната непоносимост, която играчите в отбора изпитват помежду си.

Някои от скандалите бяха публични. Пример са думите на Кевин Де Бройне, който каза, че този тим няма как да спечели нищо, защото е твърде стар и бавен в отбрана. Бранителят Ян Вертонген му отговори, че наистина няма как да спечелят нищо заради яловото нападение.

Ден по-късно излязоха информации за сериозен бой в съблекалнята, а самият селекционер Роберто Мартинес разкри, че обстановката в отбора не е "розова".

Върхът на всичко, което бележи разпадът на този отбор е начинът, по който той напусна Катар.

Оказа се, че петима играчи от тима са напуснали Катар отделно, доста преди останалите си съотборници.

Тома Мюние, Аксел Витсел, Жеремо Доку, Артур Теат и Луис Опенда са напуснали Катар още в часовете след последния мач на "червените дяволи" на свои разноски и са кацнали в Брюксел 24 часа преди останалите.

Заради вече сериозната си футболна възраст, някои от играчите със сигурност приключват с националния тим, а в Белгия очакванията са, че поне още три или четири човека от останалите, които все пак имат още години футбол пред себе си, също ще предпочетат да не обличат националната фланелка повече.