Украинският вратар на Берое - Генадий Ганев, даде доста любопитно интервю пред колегите от "Тема Спорт", в което коментира случващото се в родината му.

Ганев е бесарабски българин, който пристигна в родния футбол преди три години. Първо той бе част от старозагорския Верея, след това прекара няколко месеца в Дунав (Русе), преди да отиде в Берое, където от миналия сезон се превърна в основен вратар.

Ганев остро разкритикува действията на Владимир Путин и го определи за вандализъм.

Друго любопитено нещо, което 31-годишният страж сподели е, че неговите руски приятели дори не подозират за измеренията на това, което се случва в Украйна заради много сериозната пропаганда.

"Аз съм от едно село Заря, но живея близо до Одеса. Селото ни е българско, там живеят бесарабски българи. Говорим на български език и никой никога не е дошъл да ни каже говорете на украински. Но в много градове се дадоха безсмислени жертви. Аз искам да има възмездие от Господ, да има още наказания от страна на Европейския съюз, от Америка. Защото това не е хуманно.

Убиват се невинни хора, дори деца. Има много мародерства, че дори и изнасилвания. Но за много от тези неща не се говори, не се показват. Това не е нормално.

Това, което Путин направи, е пълен вандализъм. Надявам се за още по-големи санкции към Русия. Най-страшното е, че когато се чуваш с приятели в Русия и им показваш разрушените градове в Украйна и какво направиха те с нас, те не вярват.

Казват, че ние си измисляме, че това не е истина. Аз играех в Украйна на един стадион като този на Берое, в Чернигов, който вече го няма. Сега има една голяма дупка там. Те не вярват в това и казват, че ние сме нацисти. Какви нацисти сме, след като в Украйна живеят много нации - молдовци, българи, руснаци, украинци... Всеки си говори на езика, на който иска.

Аз смятам, че мир няма да има никога вече. Защото тези хора не донесоха руски мир, както казваха. Те донесоха разрушения, жертви", разказа Ганев.

Той има български паспорт заради произхода си, като в интервюто споделя, че синът му, а и вече неговата съпруга са български граждани, като Ганев вижда бъдещето си именно у нас.