Според вестник "Гардиън" част от обвинението към съдията е за обиди на расистка основа.

От лондонския клуб публикуваха изявление, в което осъждат поведението на Клатънбърг. "Сините" не разкриват кои са обидените играчи, но е ясно, че един от тях е нигерийският национал Джон Оби Микел, който според Сър Алекс Фъргюсън също е заслужавал червен картон.

След мача Роберто Ди Матео е имал сериозен разговор с Клатънбърг, а освен това се смята, че Микел също е посетил съдийската стая.

"Подадохме жалба до делегата на мача, заради неуместен език, използван от рефера към двама от нашите футболисти в две отделни ситуации. Делегатът трябва да предаде жалбата до Футболната асоциация. Няма да правим повече коментари на този етап", каза говорителят на Челси.

Клатънбърг отказа да коментира обвиненията, но в изявление на Професионалните съдии в Англия се казва, че той е "наясно с обвиненията и те ще бъдат разгледани с най-голяма сериозност. Марк ще сътрудничи напълно и приветства възможността фактите да бъдат изяснени. По-нататъшни коментари няма да бъдат правени, докато въпросът бъде разследван."

Според "Гардиън" другият обиждан играч е "бял", като най-вероятно това е испанецът Хуан Мата, предаде Гонг.

След спорно съдийство Юнайтед срази Челси