Мишел Платини отново беше в основата на победа на "червените", като реализира първия гол в мача. Бразилецът има на сметката си шест гола в последните четири срещи на ЦСКА.

Гостите от София започнаха с титулярния си състав срещу втородивизионния Чавдар и още в 10-а минута можеше да поведат, но удар на Михаил Венков срещна гредата. Мишел Платини откри резултата в 29-а минута с удар от границата на вратарското поле след хубав пробив на Иван Бандаловски от дясно.

В началото на второто полувреме футболистите Чавдар опитаха натиск, който обаче не доведе до сериозни опасности пред вратата на Томаш Черни. Към края ЦСКА отново взе инициативата. Резервата Тасио бе близо до гола, но негов удар в 78-а минута стреля покрай вратата, предаде ТопСпорт.

ЦСКА на практика обезмисли реванша след попадение на Анисе в последната минута. Мадагаскарецът бе точен с глава след центриране на Сержиньо за крайното 2:0.

В друг мач Берое победи с 4:0 лидера във временното класиране на Северозападна "В" група Локомотив (Мездра) в първи мач от осминафиналите на Купата на България.

Литекс спечели с 1:0 при гостуването на Спартак 1918 в мач от осминафиналите на турнира за Купата на България. Единственото попадение стана факт в 22-ата минута, когато се разписа младата звезда на ловчанлии Георги Миланов.

В другите срещи за 1/8-финалите Банско и Миньор Перник завършиха 1:1, а Пирин Гоце Делчев записа минимална победа с 1:0 над Нефтохимик Бургас.


Славия отнесе Ботев Пд за Купата