"Киното“ ще приюти 98 хиляди зрители, които ще присъстват на най-касовия хит на всички времена. За някои Ел Класико е комедия, за други драма, а също така научна фантастика и хорър. Ще видим в действие Специалния, а също така акробатични номера, невъзможни скокове и много специални ефекти.

Номинациите за режисура са Жорди Роура за филма "Сам срещу опасността“ и Жозе Моуриньо за филма "Железният сержант“. Роура бе оставен сам, след като Тито Виланова продължава своето лечение в Ню Йорк. За най-добра мъжка роля са номинирани Лионел Меси за ролята си във филма "Златното момче“ и Кристиано Роналдо за участието си в "Терминатор“.

В спора за поддържаща мъжка роля са Андрес Иниеста за участието му във филма "Човекът от Ла Манча“ и Месут Йозил за ролята му в "Магьосникът от Оз“.

В борбата за приза "Оскар“ за второстепенна роля участват Шави Ернандес във филма "Малкият принц“ и Чаби Алонсо за ролята му в "Алхимикът“. За най-добър актьор в сцената "Убий Бил“ са номинирани Арбелоа, Пепе и Рамос от Реал Мадрид, както и Бускетс, Алвеш и Пике от Барселона.

"Оскар“ ще получи и гост изпълнителят Ундиано Майенко, който ще ръководи срещата. Неговото изпълнение ще се наблюдава под микроскоп. Сандро Росей и Флорентино Перес ще влязат в ролята на продуценти и ще се надяват, че техните актьори ще получат най-много "Оскари“ на церемонията.

Лео Меси на един гол от поредния рекорд (видео)