Той е официален посланик на "УниКредит" за "UEFA Champions League" и представи трофея в турнира в София.

"България е много хубава страна, а София е много хубав град. Помня и последният път когато бях тук – като играч през 1972/73 година. България определено е интересна страна. А националният отбор на страната ви е от изключително значение за развитието и успеха на футбола!"

"Като мениджър, мисля, че този трофей, който предстои е най-добрият. Като играч също съм печелил няколко трофея, но е различно", каза още селекционерът на Русия, цитиран от БГНЕС.

Той разкри мнението си и за предстоящото световно първенство в Бразилия, за което воденият от него тим вече се класира:

"На предстоящото световно първенство ще има много проблеми и най-вече с транспорта, с различните часови зони. В Бразилия на юг ще е студено, на север ще е много топло. Ще трябва да се пътува много – ако трябва да играеш в Баия да речем и след това на юг. Но затова първенството е толкова вълнуващо. Първенството ще е трудно не толкова за тимовете, колкото за феновете. Те просто няма да могат да следват мачовете. Летищата в Бразилия не са много големи и няма да могат да поемат много хора. Това според мен е най-големият проблем!"

"В моята кариера имах възможността да тренирам много добри футболисти. Но като талант №1 едно беше Роналдо. Първият! Ел Гордо! Като нападател най-добър беше Ван Бастен. Но тук мога да добавя Малдини, Барези, Фернандо Йеро, Раул. От сегашните Рууни, Стивън Джерард, Франк Лампард. Ще се върна и към Гулит – списъкът е дълъг", категоричен бе легендарният треньор на "Милан", "Ювентус", "Реал Мадрид" и английския национален отбор.

"Познавам Стоичков много добре, защото игра с "Барселона" на финала срещу моя "Милан". Когато се подготвяхме за мача казах на моите играчи, че трябва да са много внимателни с Ромарио и Стоичков. Тогава пресирахме добре, не им давахме много да получават топката защото това бяха едни от най-добрите играчи в онези времена. Те бяха добри във всяка част на терена, със страхотно въображение, дрибъл и шут", завърши Фабио Капело.