С успеха си шампионите на Испания се приближиха само на 5 победи до големия съперник в общата статистика на "Ел Класико", а освен това затвърдиха първата си позиция в класирането.

Първото полувреме на срещата, играна пред 98 761 зрители на "Ноу Камп", започна и премина с териториален превес на "Барселона". Каталунците започнаха по-концентрирано и удар на Меси в 11-ата минута се отби в Пепе, но после Неймар не успя да стигне до топката, съобщи novsport.

Малко по-късно шут на бразилеца бе спасен от Диего Лопес, но в 19-ата минута испанският страж бе безпомощен. Тогава Иниеста изведе с хитър пас Неймар зад гърба на отбраната, а след един финт бразилският национал отправи удар по диагонала, който рикошира в Карвахал и Пепе, а после спря в мрежата – 1:0. Веднага след това Лео Меси бе изведен сам срещу вратаря на гостите, но ударът му от малък ъгъл не бе точен и излезе в аут.

"Реал" успя да отговори чак в 43-ата минута, когато осъществи една от малкото си смислени атаки през първата част. Кристиано Роналдо напредна по левия фланг и центрира към наказателното поле, където Пике пропусна топката и докато Виктор Валдес се опитваше да я улови, тя срещна ръката на падналия Адриано, но претенциите за дузпа на гостите останаха неуважени от съдията.

Така почивката дойде при резултат 1:0 в полза на домакините, а веднага след нея те се опитаха да удвоят аванса си и бяха близо до това в 55-ата минута. Тогава Неймар отправи хубав удар от въздуха, но Диего Лопес спаси. Малко по-късно Иниеста се засуети при изнасянето на една топка и тя стигна до Кристиано Роналдо, който шутира мощно, но Виктор Валдес изби в корнер.

Тук някъде Карло Анчелоти разбра, че без промени отборът му трудно ще стигне до нещо и замени Рамос и Бейл с Иляраменди и Бензема. Това даде резултат и в 71-ата минута Кристиано Роналдо бе повален от Хавиер Масчерано в наказателното поле, но въпреки бурните му протести дузпа не последва, а секунди по-късно Карим Бензема разтресе вратата на домакините с мощен шут в напречната греда от 30-ина метра.

Херардо Мартино отговори също с две рокади и на терена се появиха Алексис Санчес и Алекс Сонг, заменили съответно Сеск Фабрегас и Андрес Иниеста. Това се оказа и решителният момент в мача, защото чилиецът се оказа печелившият джокер в мача. Санчес бе престоял на терена по-малко от 10 минути, когато бе изведен в коридор между централните защитници на гостите от Неймар, след което се спря и пред погледа на Рафаел Варан от над 20 метра прехвърли изключително технично Диего Лопеш – 2:0.

Това на практика сложи точка на спора, защото след второто попадение на "Барселона" настроението, а и вярата на "Реал Мадрид" изчезнаха. В заключителните минути на мача Неймар бе заменен от Педро, за да обере аплодисментите на публиката, а Даниел Алвеш имаше шанс да направи победата на "Барса" класическа, но от близка дистанция стреля право в тялото на Лопеш.

В първата минута на добавеното време обаче Роналдо изведе отлично Хесе и резервата успя да промуши топката под плонжа на Валдес, оформяйки крайното 1:2 с дебютното си попадение в "Ел Класико".

Вижте класирането и програмата в Примера дивисион