На реванша в Солна, португалците се наложиха с 3:2, и така си извоюваха квотата с общ резултат от 4:2. Всички попадения в двете срещи за иберийците отбеляза Кристиано Роналдо, а двата шведски гола отидоха на сметката на Златан Ибрахимович.

Португалия продължава да няма загуба в баражи, а с хеттрика си в Швеция Кристиано Роналдо настигна Педро Паулета в голмайсторската листа за всички времена в националния отбор, с 47 на сметката си. Роналдо е и само на един мач от това да настигне Фернандо Коуто на второто място по най-много мачове за Португалия - 110, като лидерът Луиш Фиго е със 127.

С изключение на четвърт час през второто полувреме, Португалия бе по-добрият отбор на терена, и заслужи успеха си, като освен това преживя невероятни моменти на паника, след като Швеция обърна от 0:1 до 2:1. Звездата на Кристиано Роналдо обаче светеше по-ярко от тази на Златан Ибрахимович в тази шведска нощ и остави скандинавците да гледат Мондиала по телевизията.

Мачът започна с превес на португалците - Андреас Исаксон направи страхотно спасяване в 15-та минута, когато Бруно Алвеш насочи отлично с глава топката, след като засече центриране от дълбочина. Въпреки че бяха отбора, който повече трябваше да търси голове, шведите не бързаха, и се опитаха да увлекат съперника, и да атакуват след това.

На няколко пъти Роналдо опита да отбележи гол, но така и не намираше верния път към шведската врата.В 39-та минута Уго Алмейда пропусна фантастична възможност, след като с глава засече меко центриране отдясно, от два-три метра прати топката от външната страна на мрежата.

Първият точен удар за шведите дойде след рикошет в португалски футболист, след удар на Ким Шелстрьом в 42-та минута. В следващата атака на гостите пак Роналдо бе на върха на нападението, и засече от движение, но прати топката високо над вратата.

Още преди да за изминали три минути от второто полувреме, Кристиано Роналдо пак се озова на стрелкова позиция, макар че бе в засада, но отново не успя да преодолее Исаксон. Швеция отговори с атака на Ибрахимович, който успя почти от аутлинията да върне към Себастиан Ларсон, но всеотдайна изява на Патрисио спаси.

В 50-та минута най-после Кристиано дочака своя миг, като бе изведен фантастично от Жоао Моутиньо, Роналдо пое топката, напредна с дрибъл, влезе в наказателното поле и от 10-12 метра стреля точно във вратата за 0:1.

Чак в 68-та минута Швеция успя да свърши нещо, и след центриране от корнер, Златан Ибрахимович надскочи Бруно Алвеш, и с глава изравни за 1:1. Най-спорният момент настъпи само минута по-късно. Хауърд Уеб вдигна жълт картон за симулация на Ким Шелстрьом. Перейра посегна към Шелстрьом, но след това дръпна крака си, а Шелстрьом падна на земята. Някои повторения показаха лек допир на коляното на Перейра със съперника, но и шведът се хвърли убедително.

В 72-та минута Швеция получи правото да изпълни наказателен удар от границата на наказателното поле, и Златан Ибрахимович по трева стреля във вратата на неориентирания Руи Патрисио за да осъществат шведите пълен обрат в мача.

В 77-та минута головата фиеста продължи - в другата врата. Кристиано Роналдо за пореден път остана сам срещу Исаксон, и с перфектно насочен удар, прати топката в далечния ъгъл на шведската мрежа за 2:2. Португалецът дори заслужи аплодисметите на Златан Ибрахимович за фантастичното си попадение.

Кристиано Роналдо приключи всичко и прати Португалия на Световно първенство, с трети гол в 79-та минута, след нова супербърза атака с няколко паса, Роналдо бе изведен сам срещу Исаксон, като звездата на "Реал Мадрид" го залъга и с мощен удар в центъра на вратата вкара своя хеттрик.

Роналдо: Играта ми говори сама за себе си


Вижте видео от невероятни мач между Швеция и Португалия: