Първата среща между двата отбора в София преди седмица завърши с победа с 3:0 в полза на испанците, които се класират за четвъртфиналите в Лига Европа след общ резултат 4:0, информира БТА. 

Първото полувреме премина при равностойна игра, при поделено превъзходство за двата отбора. Домакините играха в експериментален състав и не създадоха много опасности пред Владислав Стоянов.

Българският шампион опита да затрудни по-опитния си и именит съперник. Шест минути преди края на първата част Христо Златински отправи силен удар от дистанция, но вратарят Диего Алвеш улови. В 45-ата минута Даниел Парехо стреля опасно от пряк свободен удар, топката прехвърли стената и срещна гредата на вратата на българския отбор.

Втората част започна с превъзходство на домакините. В 48-ата минута Пако Алкасер беше изведен с дълго подаване зад защитата на българите, но силният му удар мина над вратата. Две минути по-късно Парехо намери с перфектен пас Мичел, който пробва да подаде към Алкасер, но Козмин Моци се намеси с решителен шпагат.

В 52-ата минута Върджил Мисиджан се възползва от грешка на  "прилепите" при изнасянето на топката и стреля към вратата, но Алвеш изби в ъглов удар. Четвърт час след началото на второто полувреме Картабия центрира отляво, Пако Алкасер изпревари Моци и стреля с глава, за да изпрати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата на "Лудогорец".

В 64-ата минута Роман Безяк беше изведен отлично и стреля от непосредствена близост, но Алвеш изби топката. Веднага след това кълбото попадна в Михаил Александров, който стреля близо от гредата в аут.

На двубоя на "Местая" присъства селекционерът на българския национален отбор Любослав Пенев, който е бивш дългогодишен футболист и голмайстор на "Валенсия".

Поражението от испанците е първо за "Лудогорец" в мачовете им далеч от дома в Лига Европа.

Антонио Пици: ”Лудогорец” остави добри впечатления

Стойчо Стоев: Другата година ще сме по-силни