Крис Фрум изглежда все по-далеч от "Тур дьо Франс", след като e 32-ри преди финалния четвърти етап на Обиколката на Окситания.

Състезанието е виждано като пряк "плейоф" между британският ас и колумбиеца Еган Бернал за това кой да води тима на Ineos на "Тура" от 29 август. В отбора няма място за трима лидери, след като и Герент Томас е там.

Фрум е далеч от лидерите, докато Бернал поведе днес и с реален шанс да спечели в Окситания. Това ще е и краят на въпросителните около това кой ще се качи на самолета на тима за "Тура". Конкурентът му завърши на цели пет минути и пет секунди днес, в трудно изкачване на етап №3 от четиридневната надпревара.

Финалнът е във вторник.

Преди година четирикратният шампион от "Тур дьо Франс" претърпя жестока катастрофа на тренировка и се възстановяваше с месеци, но все пак намери сили да се върне в спорта.

Фрум обаче вече е на 35 години, а Бернал е по-млад с цели 12, а и спечели последното издание на "Тура" през 2019-а. Все аргументи в негова полза.

Очаква се колумбиецът и Томас да са лидерите на Ineos в най-славното състезание по колоездене, а Фрум може дори да помисли за отказване.

След края на календарната година договорът му с най-силния отбор в шосейния спорт изтича.

Друг ас на спорта - сър Брадли Уигинс, предрече, че Фрум още е способен да вземе пета победа на "Тура", но ако напусне настоящия си тим. Това така или иначе изглежда сигурно след края на този сезон.