Един от най-свежите типове в спорта - снукър легендата Рони О`Съливан, се разкая за прочута своя тирада и опит за психоатака, изречена преди 18 години. Преди полуфинала на Световното първенство снукър тогава, Ракетата нападна в нетипичен за този спорт стил големия си съперник Стивън Хендри.

Една от фразите, която разпали скандал тогава, бе: "Ще го пратя обратно в тъжния му и мизерен животец в Шотландия".

Думите му предизвикаха широка реакция, а на самия мач Хендри бе двойно мотивиран и победи със 17:13. След което изрази бурно радостта си, размахвайки победно юмруци във въздуха, докато изопнатото лице на Рони издаваше гняв и отчаяние.

В автобиографията си години по-късно, Стивън описва ситуацията така:

"Убеден съм, че Рони се е подвел по думи, казани от Принс Насийм Хамед, боксовия шампион. Двамата бяха станали доста близки по това време, а Насийм бе пернат в устата и говореше много глупости. С него бяхме приятели по-рано, но в един момент отношенията ни се влошиха и съм убеден, че той е провокирал Рони да наговори тези неща".

Оказва се, че е прав. 

Авторът на тирадата призна в интервю пред "Евроспорт", че именно в разговори с Принца се е родила идеята да атакува "в боксов стил" съперника и да опита да го извади от релси с приказки, нетипични за джентълменския спорт снукър. И се разкая за стореното.

"Това бе ужасно - каза О`Съливан. - Изцяло аз съм виновен и се извиних на Стивън за случилото се. Никога не биваше да се случва, поддадох се на подстрекаването на Насийм. Той ме надъха да бъда агресивен в приказките преди мача.

За него това си е разбираемо, в бокса тези неща са нормални. Но не и в снукъра.

Това не бях аз, не е в моя стил. Чувствам се тъпо от случилото се тогава, защото бе ужасна тъпотия. Още докато изричах думите усещах, че нещо не е наред."

Рони се цели в шестата си световна титла на първенството, което започва на 31 юли в прочутата зала "Крусабъл" в Шефийлд. Именно това бе поводът Ракетата да си припомни конфузната история с Хендри.