Анди Мъри напусна "Уимбълдън" след загуба в три сета от Денис Шаповалов в третия кръг на свещената трева в Лондон. Той се включи в третия за годината турнир от Големия шлем без особено голяма подготовка след разочароващо представяне на подгряващата надпревра в Куинс.

В първите два кръга той прекара на корта общо почти седем часа, а на пресконференцията след поражението от Шаповалов призна, че това не му помага, още повече, че в последните шест месеца почти не бе играл. Двукратният шампион на "Уимбълдън" намекна, че може би обмисля отказване от спорта.

"Има частица от мен, която след толкова здрава работа в последните три месеца, сякаш е разочарована от случилото се. И се питам - дали въобще си струва? Дали целият този труд не е отишъл по дяволите. Дали всичките тренировки и часове на корта не са останали без значение", каза Мъри при първата си поява на "Уимбълдън" от 2017 година насам.

"Не мога да се подготвям достатъчно добре, за да се представям така, както би ми се искало на точно тези турнири. Усещам, че мога да бъда много по-добър. Ако не успяваме да намерим начин да бъда постоянен и да тренирам и да се представям добре срещу играчите на високо ниво, тогава несъмнено идват и онези други мисли", намекна той относно евентуално отказване.

34-годишният шотландец бе преследван от здравословни проблеми в последните няколко сезона. В момента бившият №1 в света е извън Топ 100 и се намира на 118-о място в световната ранглиста.