Независимата Антикорупционна комисия към Международната федерация по тенис обяви, че правата на Александрина Найденова са "временно спрени".

Съобщението за това идва с новината, че нейната жалба по това решение е отхвърлена с дата 24 юли тази година. Комисията е спряла българката още на 27 декември 2019-а, но не е обявила това "заради съображения за поверителност".

Апелът на Александрина е отказан с подписа на професор Ричард Макларън, който оглавява органа, който се занимава с честната игра в тениса - Tennis Anti-Corruption Program (TACP).

Санкцията е за неопределено време, като 28-годишната българка ще чака ново решение. Независимият орган ще продължи да разследва, като не уточнява точно е провинението на Найденова.

Но към съобщението за отхвърлената нейна жалба е приложен документ, с който се обяснява какви са възможните прегрешения, които да доведат до такова наказание. Сред тях се четат:

- неизпълняване на изискване или опит да се преодотврати разследване, даване на погрешна информация или отказ за съдействие на съответните органи

- нарушение на правилата на Антикорупционната комисия, с което се уронва престижа на тениса (съмнителни мачове) и т.н.

Найденова в момента е 239-а в ранглистата на женския тенис, като най-високото нейно класиране е 218-о място.

Тя направи силна 2019 г., като спечели две титли в Китай от турнири на ITF, а загуби и още един финал. Общо има 14 крайни победи в надпревари на ниво ITF, но нито една в WTA.

Пловдивчанката се състезава от 2007 г., като е спечелила 223 620 долара от наградни фондове, показва справка в сайта на WTA.