Седмица след триумфа на Новак Джокович като шампион на Откритото първенство на Австралия, в родната му Сърбия темата продължава да е водеща.

Бащата на звездата Сърджан Джокович даде интервю, в което се върна не толкова към победата и двете седмици изпитания по пътя към титлата, колкото към случилото се във финала.

Тогава огромен процент от феновете на Централния корт в "Род Лейвър Арина" подкрепяха искрено съперника на Ноле - Доминик Тийм, което на моменти видимо ядоса световния №1.

С изключение на сръбската агитка, останалите хора в трибуните изглежда бяха за Тийм.

"Невероятно, тези хора са напълно неадекватни - каза Сърджан Джокович. - Седемкратният шампион играе за осмата си титла на техния турнир, а те викат за съперника - за някакъв австриец. Това е висша форма на липса на уважение към Новак.

Същото изживях и в Лондон, в Ню Йорк... Нещата в Мадрид са подобни, само в Париж е по-добре в това отношение. Явно не им харесва, че идва един играч от бедна Сърбия и става номер едно в тениса. И се задържа там в последните 10 години."

Самият Новак отказа да коментира след финала поведението на феновете, но неведнъж се е ядосвал, че не получава любовта на неутралните, когато играе голям турнир някъде по света.