Бащата на Новак Джокович - Сърджан, няма да бъде на трибуните за днешния полуифнал в Австралия межфу сина си и американеца Томи Пол.

Причината е в поредния скандал, който Джокович старши предизвика, след като позира не просто с руски флаг, а с такъв, на който бе изобразен ликът на Владимир Путин. Освен това флагът бе държан от мъж със знака "Z" на своята тениска.

Сърджан се оправда, че просто си е направил снимка с фенове на Ноле без да подозира за знамето, което те развяват, но въпреки това ще се въздържи от посещение на "Род Лейвър Арена", за да не предизвиква допълнително напрежение около сина си.

"В Австралия съм само и единствено, за да подкрепям своя син. Бях отпред сред феновете му, празнувах победата му с тях.

Винаги правя това и се снимам с всеки, който пожелае. Нямах идея за флага, никога не съм искал да предизвиквам скандал. 

Моето семейство е преживяло ужасът на войната и иска само и единствено мир по света. За да няма напрежение между сина ми и неговият противник, аз ще изгледам полуфиналът от стаята си. Пожелавам си страхотен мач и разбира се, победа на Ноле", заяви Сърджан.

В последните години бащата на Ноле често си е патил заради подобни необмислени действия, а най-често заради прибързани изказвания.

Той предизвика не един и два скандала, а най-голямата му гласност бе преди година, когато синът му не бе допуснат на територията на Австралия от местните власти.

Тогава Сърджан даваше по няколко интервюта на ден по всички световни медии, като на няколко пъти определяше Австралия за фашистка държава и обвиняваше страната в целенасочено спиране на неговия син.

Година по-късно обаче той очевидно е забравил за тези лоши чувства, защото вече почти месец е в Мелбърн със съпругата си, за да наблюдава мачовете на Ноле.