Шесткратният шампион в турнирите от Големия шлем и бивш №1 в света, Борис Бекер, разкритикува решението на Наоми Осака да бойкотира срещите с медиите на "Ролан Гарос" миналия месец.

Японката отказа да дава интервюта, като по този начин целеше да привлече внимание върху проблемите с психическото здраве на елитните спортисти.

В крайна сметка тя не се яви на пресконференцията след мача си в първия кръг, за което бе глобена с $15 000, а след това по собствено желание се оттегли от по-нататъшно участие в турнира. Осака няма да играе и на започващия днес "Уимбълдън", като заяви, че иска да прекарва повече време с приятелите и семейството си.

"Ти си на 23 години, здрава си, семейството ти е добрe... За какъв натиск става дума? Напрежение. Напрежението е тогава, когато няма храна на масата. Когато няма работа. Когато си контузен. Как може да се наречеш професионалист, ако не можеш да се справиш с медиите. Това също е част от работата на един спортист. В спорта трудно биха се правили пари, ако ги нямаше медиите", категоричен е Бeкер в интервю за The Times.

"Това наистина ли е напрежение? Защото според мен не е", добави още германецът, който има три титли на "Уимбълдън", две на Australian Open и една на US Open.

Осака ще пропусне "Уимбълдън", но е заявила готовността си да играе на Олимпиадата в Токио.