Бившият руски тенисист Николай Давиденко даде общирно интервю за sport-express, в което си спомни за активните си години.

Давиденко, който през 2006-а достигна трето място в световната ранглиста, заяви че Федерер е имал основна роля в прекратяването на кариерата му през 2014-а на 33-годишна възраст.

"Не съжалявам за нищо в кариерата си, тъй като играх на най-доброто си ниво и чупих бариери. Цялата ми кариера бе спряна от Роджър Федерер, който ме биеше на всички големи турнири - на четвъртфинал и полуфинал. Беше неговото време и в някои от моментите бе просто недосегаем, бе почти невъзможно да го биеш. Това, което не знам, е как играе така на 38-годишна възраст, запазвайки концентрацията си. Прилага бърз и свеж тенис и винаги опитва да печели в три сета. Когато влезе в пет сета, тялото му започва да се уморява, особено ако играе срещу Джокович или Надал", споделя Давиденко.

Руснакът коментира и несериозността на играчи като Ник Кирьос: "Винаги може да има неразбирателство между някои от играчите, но на корта няма отношения. Такива конфликти са изолирани и приключват за няколко седмици. Хора като Кирьос нямаше по моето време. Тогава имаше конфликти, например моя с Радек Щепанек. Никога не сме се харесвали, но след мачовете всичко бе наред".