Даниил Медведев се отказа от участие на турнира от сериите “Мастърс” в Монте Карло. Руснакът, който е №2 в световната ранглиста, а освен това бе поставен под №2 в основната схема, няма да вземе участие в състезанието заради положителен тест за COVID-19.

Новината идва само няколко дни след решението на АТР да смекчи мерките, касаещи коронавируса и да им даде зелена светлина относно това къде да отседнат. Тенис звездите не са задължени да бъдат в хотел и съответно в "балон", но не трябва да ходят никъде другаде, освен на кортовете и на местата, които са избрали за престоя си в Монте Карло.

Медведев живее именно в Монте Карло - предпочитана дестинация от много елитни тенисисти, включително Новак Джокович, Александър Зверев и Григор Димитров.

“Това е голямо разочарование за мен - да не мгоа да играя в Монте Карло. Но сега трябва да се концентрирам върху възстановяването си, като се надявам да се върна в Тура възможно най-скоро”, гласи краткият коментар на руската звезда.

25-годишният Медведев вече се е изолирал, като лекарите на турнира следят за здравословното му състояние.

В понеделник той е тренирал с Рафа Надал - единадесеткратен победител в тази надпревара, а в схемата на двойки бе съперник на Григор Димитров и Давид Гофен.