Григор Димитров спокойно може да отдъхне - този път жребият за турнир от Големия шлем бе благосклонен. На старта в Ню Йорк, където от понеделник започва същинската част на US Open, го чака Андреа Сепи.

Италианският ветеран (35 г.) и българската първа ракета никога не са се срещали. Сепи е №77 в ранглистата в момента, с една позиция пред Гришо, който е 78-и.

Но Андреа никога не е стигал толкова високо, колкото се качи в класацията Димитров. А и годините разлика са в полза на българина, който определено ще е фаворит в сблъсъка.

Нататък по пътя в схемата на първата ни ракета са Борна Чорич (вероятен съперник във втори кръг), Милош Раонич (в трети), Кей Нишикори (в четвърти) и Роджър Федерер - него може да срещне едва на четвъртфинал. Разбира се, първо трябва да се мисли за Сепи, а не за следващите кръгове.

Преди година Григор отпадна още на старта от Стан Вавринка, а след това има кошмарни първи съперници в турнирите от Шлема. Този път нещата изглеждат малко по-приемливи и има предпоставки за оптимизъм.

Това ще е девето участие на Димитров на US Open, където най-доброто му постижение остават два достигнати осминафинала през 2014-а и 2016-а.