Спечеленият от Новак Джокович "Ролан Гарос" през тази година може да се окаже ключов в дискусията за това кой е най-великият тенисист на всички времена.

В света има трима играчи, които притежават правото да се борят за това звание, като всеки има своите достойни аргументи.

Триумфът на Джокович отново повдигна този въпрос, тъй като той стана първият тенисист с поне по две титли от всички надпревари в Големия шлем.

"Разбирам хората, които обсъждат дискусията за най-велик в историята и искат да знаят нашето мнение. Аз обаче не знам отговора на Рафа и Роджър. Не искам да спекулирам за това какви са критериите и кое не трябва да се взема в предвид.

Ще оставя това на тенис експертите, анализаторите и разбира се феновете. За мен спечелването на титла от Големия шлем носи велико удовлетворение и мотивация, защото това са най-големите турнири", заяви Джокович запитан по въпроса.

Той вече остави зад гърба си празненствата от спечелването на трофея и се концентрира върху следващите предизвикателства. Целта му е да спечели всички титли от Шлема в рамките на едно година - нещо, което никой не е правил при мъжете. Освен това иска златен олимпийски медал от Игрите в Токио.