Новак Джокович се разплака пред 4000 свои сънародници и фенове в Белград, след като победи Александър Зверев на турнира Адриа Тур.

Надпреварата бе организирана най-вече благодарение на усилията на световния № в тениса и върна усещането за нормалност със зрители край корта и участието на големи звезди. Григор Димитров също бе част от шоуто.

Ноле победи Зверев с 4:0, 1:4, 4:2 в съкратения формат, с което обаче и двамата отпаднаха от място на финала, където се класира Филип Крайнович. Минути след победата Джокера застана пред репортерката на тв канала Sport Klub, излъчвал мачовете за страните от бивша Югославия.

И не успя да сдържи сълзите:

"Емоцията е голяма, бяха невероятни няколко дни и благодаря на всички, които помогнаха да се случи това. И на вас, които дойдохте тук, давам ви сърцето си! Плача не, защото не съм на финала, а защото всичко тук ми напомни за детските ми години в Сърбия... "

Публиката аплодира на крака големия играч, който никога не е спирал да показва любовта си към родината. Ноле дари 1 милион евро за болници в страната през март, когато пандемията стигна и нашия регион.

"Важното е, че един от нашите е на финала, нали?!", опита да се усмихне в емоциите Джокович.

Неговата победа прати в мача за трофея Филип Краинович (Сърбия), който обаче загуби от Доминик Тийм в неделя вечерта.

Снимка: AP/БТА

Ноле, Гришо и останалите го аплодираха долу на корта при награждаването. Усещането бе за турнир, в който звездите са доста по-близо до хората, отколкото традиционните надпревари в ATP тура.

Следват кръгове от Адриа Тур в Задар и Босна и Херцеговина, но отпадна този в Черна гора заради мерките за изолация и недопускане на хора в страната.