Австралиецът Бърнард Томич се забърка в пореден скандал, този път след ранното си отпадане от "Ролан Гарос". То не дойде под формата на загуба с голяма битка, както би следвало да се случва в турнирите от Шлема, а след ... 82-минутна разходка срещу американеца Тейлър Фриц и 1:6, 4:6, 1:6.

Томич, който преди време бе в центъра на грандиозна буря от обвинения, след като призна, че не му се играе особено много тенис и не може да се мотивира, изглежда пак бе в едно от онези свои настроения. Публиката го освирка мощно, а австралиецът видимо нехаеше за това.

"Всъщност, мисля, че опитах да играя...", не бе особено сигурен какво да отговори 26-годишният Бърнард, който е №76 в ранглистата.

Първият сет бе потресаващ, завърши само за 23 минути, а някои от ударите на Томич могат да влязат в учебник за това как да не се играе тенис.

"Бърнард Комич", опита да играе на думи френският сайт "Спорт", който е направо възмутен от представянето на играча. На пресконференцията репортер го аплодира иронично, но и това не смути австралиеца.

"Това просто не е моята настилка, разберете", сви рамене той.

В Париж балансът му е 3 победи и 10 загуби.