Бившият тенисист Густаво Гуертен е сред тези, които знаят какво е да си центъра на медийното внимание и бързо от върха да те свалят на дъното.

Бразилецът коментира скорошните събития на Балканите, където Новак Джокович организира "Adria Tour" и тенисисти се заразиха с коронавирус, след като не бяха спазвани препоръчителните мерки за борба с епидемията.

Сръбският №1 получи серия от критики в световен мащаб както от свои колеги, така и от специалисти и фенов, които го обвиниха за разпространението на заразата.

Куертен е от тези, които защитиха Ноле, като заяви, че всеки може да направи грешки.

"Всичко това беше много шокиращо. Няма съмнение, че "Adria Tour" и всичко в обкръжението на Джокович в онази седмица беше абсолютна катастрофа, но трябва да се отчете, че той се извини публично.

Нещата бяха направени много лошо, но всеки може да сгреши. Когато човек като Джокович го направи, той е обвиняван стремглаво за всяка своя човешка грешка. Много хора смятат, че идолите не могат да грешат.

Джокович е човек, който е отдаден силно на световните проблеми. Ситуацията не е лесна, но това, което се случи на "Adria Tour" може да служи за напомняне. Трябва да се спазва протокола и сигурността. Всеки си е направил изводите от това, което стана и то може да послужи и за бъдещето", заяви Куертен, който не бърза да съди Джокович строго.