Сър Анди Мъри се завърна повече от успешно в професионалния тенис, постигайки победа на двойки с Фелисиано Лопес срещу колумбийската двойка Кабал/Фарах с 7:6(5), 6:3.

Това бе първи мач за шотландеца от Australian Open насам, когато със сълзи обяви, че се оттегля от тениса.

Трикратният шампион в Шлема претърпя успешна операция и обяви, че вече не чувства никаква болка, като участието му на двойки е подготовка за голямо завръщане на сингъл.

На пресконференцията след мача Мъри бе усмихнат и развълнуван от събитията на корта.

Той говори за чувствата, които е изпитал и възможността да играе на двойки на предстоящия "Уимбълдън", който започва на 1 юли. Мъри заяви, че му е много трудно да си намери добър партньор на двойки, защото всички играчи са концентрирани върху това да се представят добре на сингъл.

"Преди две седмици треньорът ми се срещна с Пиер-Юг Ербер и го попита да играем на двойки, но той също е фокусиран на сингъл. След това обаче ми се обади и каза, че ще играе двойки.

Говорих с няколко играчи и всичките ми отказваха. Исках първо да видя как се чувствам. Разбирам отказите, защото никой не иска да играе толкова мноог мачове.

Днес научих много. Бях подготвен, че ще съм най-слабия тенисист на корта. Започнах добре и се подобрих във втория сет. Нямам никакъв дискомфорт в таза. Оптимист съм за бъдещето. Не знам колко ще ми отнеме да стигна връхната си форма, но се надявам, че няма да е много.

Ще се пенсионирам, когато физически вече не мога да играя. Надявам се това да се случи след няколко години, ще видим", обясни шотландецът