Трикратният шампион в Големия шлем Анди Мъри говори преди започването на турнира в Ротердам, където шотландецът ще се изправи срещу представителя на домакините Робин Хаасе в първия кръг.

Мъри наскоро боледува от коронавирус, което му попречи да участва на Australian Open.

Бившият номер едно в ранглистата на мъжкия тенис заяви, че инфекцията му е повлияла много по-зле психически, отколкото физически и кондиционно.

За завръщането му и загубата в първи кръг в Монпелие: Много се вълнувам да се завърна в играта. Физически се чувствам добре, което е най-важното в момента.

Надявам се да постигна максимален брой победи и ако е възможно да се боря за титла.

За коронавируса: Ако трябва да съм честен, бих казал, че той ми повлия повече психологическо отколкото физически. Повлия на тениса ми, след като тренирах здраво в продължение на десет седмици и болестта дойде. Не ми позволиха да излизам от вкъщи и това ми се отрази психологически, на настроението ми.

За множеството му контузии в последните години: Изпуснах много важни турнири в последните години. Това ме натъжава. Смятам, че започвам да преодолявам разочарованието. Физически сега се чувствам добре.

За турнира в Ротердам: Спечелих тук преди 12 години и ми харесва да се връщам. Нещата оттогава много се промениха и е жалко, че не може да има фенове, които да ни подкрепят на централния корт. Тук са поработили здраво за базата в последните години. Организацията е добра и е комфортно да играеш тук.

За целите му през 2021 година: Искам да спечеля възможно най-много мачове и да вляза в ритъм. Хаасе е първият ми съперник в този турнир. Играли сме няколко пъти, знаем силните и слабите си страни. Той е много талантлив и представлява добре страната си. Трябва във всеки мач да подхождам спокоен.

Не съм свикнал да играя по пет, шест мача на седмица. Трябва да печеля двубои, за да се почувствам както преди.