Майката на Ник Кирьос - Нил, не е изненадана от позитивните резултати на своя син на тазгодишния "Уимбълдън".

Колоритният австралиец стана първият представител на тази страна, който достига финала на надпреварата от 2003 година насам. Случи се, след като Рафаел Надал се отказа от полуфиналния двубой помежду им.

Според майката на Кирьос, той вече не играе видеоигри и това е една от основните причини за добрата му форма. Освен това се е отворил към света около него - нещо, което не е правил преди това.

"Беше ни много трудно да го накараме да направи каквото и да било. Той искаше само да си седи затворен в стаята и да се занимава с видеоигри. Понякога дори стигаше до там, че го болеше рамото от твърде много игра.

Веднъж, докато бяхме в Китай, опитахме да го накараме да посети Великата стена. Кой не би искал да я види, нали? Не и Ник. Той просто предпочете да си остане в стаята и да си поръча храна. Това ме притесняваше дълго време. Не искаше да види и Ниагара, когато бяхме в Канада. Наложи ми се да си хвана туристическо бусче и да посетя водопада сама. Ник изобщо не беше по тези неща.

Мисля, че той най-накрая се отвори за заобикалящия го свят и се радвам за това. Разликата е огромна и е ясно видима в Инстаграм сторитата му. Сигурно за първи път е видял Биг Бен. Бил е не знам колко пъти в Лондон и не бе ходил никъде. Той обаче се промени много след турнира в Мелбърн тази година.

Ник вече разбира, че животът не се върти само около тениса. Никой не очаква от него да бъде такъв. Хората трябва да се наслаждават на ежедневието си и аз съм изключително щастлива, че той вече го прави".