Новак Джокович се оказа контактно лице с баскетболист, който в понеделник даде положителен тест за вируса Covid-19. Новината съобщи "Евроспорт", но я потвърдиха и сръбските медии.

Никола Янкович, състезател на баскетболния Партизан, е бил в близък контакт с Ноле в дните около турнира Адриа Тур в Белград, който се игра от петък до неделя. В добавка, по негова покана световният №1 в тениса е посетил в петък събитие на отбора му по изпращането на техен съотборник - славен ветеран.

В понеделник Никола се е подложил на теста, организиран от клуба, като е искал да има документ за изкаран такъв, за да може да отиде във ваканция извън страната. Но след оказалата се положителна проба, баскетболистът е влязъл от вчера в 14-дневна карантина.

Янкович не е провявал никакви симптоми.

Самият Джокович, както и останалите звезди от Адриа Тур, сред които и Григор Димитров, не коментираха ситуацията.

Ноле се обърна към хърватските фенове с думите "Задар, идваме при вас и се радваме, че сте част от нашето събитие". Именно в този град е следващата част от надпреварата из Балканите, организирана от световния №1.

В Хърватия за последните седмици са регистрирани само пет нови случая на заразени, но страната има изключително строг протокол за проверка на всеки влязъл в нея. Няма да бъдат правени изключения и за тенисистите.

Директорът на турнира в Задар - Горан Иванишевич, бе неотлъчно до Джокович по време на надпреварата в Белград, тъй като е част от треньорския му екип.

Той също не коментира новината за Янкович и положителния му тест.