Рафаел Надал може да не влезе в корта нито веднъж за официален мач до "Ролан Гарос", след като призна, че не е сигурен за Мастърс надпреварата в Рим.

Тя предхожда Откритото първенство на Франция, което започва от 30 септември.

Надал вече обяви, че няма да играе на US Open в края на август, а Мастърса в Мадрид бе отменен. Именно там Матадора трябваше да се завърне на корта. Световният №2 е в списъка за Рим, но мистериозно намекна, че не е сигурен и за този турнир.

"Не мога да кажа твърдо, че ще играя в Италия - каза Рафа. - Искам да видя как ще се промени календарът след отпадането на Мадрид. Подготвям се на клей, очевидно целта ми е "Ролан Гарос". Но изобщо не е изключено да не играя преди това."

Същевременно Стан Вавринка, още един играч с титла от US Open, стана поредната звезда, която няма да пътува за Ню Йорк. Швейцарецът обяви, че се концентрира изцяло за сезона на клей и няма шанс да играе в Щатите.

Вавринка също така отказа да критикува Новак Джокович и Рафа Надал, които първи надигнаха глас срещу мерките и правилата, въведени от организаторите на US Open заради пандемията.

Те отказаха доста асове дотук от участие.

"Ноле и Рафа са големи хора, могат да мислят и знаят какво говорят - каза Стан. - Защо аз да им давам съвети или да ги критикувам? Не са уронили престижа на турнира с думите си, аз съм съгласен с повечето от нещата, които Джокович каза още преди месец.

Всеки решава сам кое е важно за него. Моят приоритет е да остана у дома и да се готвя на клей, защото това върви ръка за ръка с най-важното - здравето ми и това на хората около мен. Не е време за пътуване до Ню Йорк."