Рафаел Надал се доближи на крачка от първия си финал на Мастърса в Париж. Матадора трябваше да прави обрат срещу сънародника си Пабло Кареньо Буста, побеждавайки го с 4:6, 7:5, 6:1 за два часа и 13 минути игра.

Победа бе №1002 за Надал в професионалния тур, като той мина през доста трудности, преди да я постигне.

Кареньо Буста бе по-увереният тенисист в първия сет, като припреният Надал допускаше нетипични грешки. На два пъти опонентът му достигаше до точки за пробив, като се възползва от втория си шанс, за да поведе с 4:3. Той затвърди пробива за 5:3, а впоследствие нямаше проблем със затварянето на сета при 6:4.

Вторият сет започна със свервис на Надал, но изненадващо Кареньо Буста поведе с 40:0. Критична ситуация за Рафа, който обаче показа невероятния си характер и се измъкна.

Постепенно световният №2 изглеждаше все по-уверен, пропиля и два брейкбола, но все пак успя да спечели сета след дълъг 12-и гейм, в който осъществи драматичен пробив.

В третия сет нещата вече си дойдоха на мястото, като Надал тотално пречупи своя сънародни, давайки му само един гейм.

За място на финала Рафа Надал ще спори срещу победителя от мача между Александър Зверев и Стан Вавринка. Другият полуфинал във френската столица е между Даниил Медведев и Милош Раонич.