Новак Джокович върна с воле топката в полето на Рафа Надал след изказването на испанеца, че сръбският №1 в тениса е обсебен от рекордите. Матадора уточни, че не го казва в лошия или негативния смисъл на думата, просто за Ноле това е по-важно, отколкото за всеки друг играч в тура.

На пресконференция в Сърбия, където от днес се включва в домакинския турнир в Белград, Ноле бе питан за думите на Надал.

И, естествено, не спести мнението си.

"Не знам какво визира, но той има право на мнението си - каза Джокович. - Но нещо се е объркал за мен. Не смятам, че има нещо в живота, към което да имам обсесия или пристрастяване. Това, което ме движи, е страст и невероятно желание да побеждавам. Това е.

Крача напред, постигам целите си, понякога не успявам, но пак ставам и опитвам да ги постигна. Никога за мен не е било проблем да говоря за това. Някои хора имат затруднения да кажат нещо, а после да продължат да седят зад думите си.

При мен не е така. Говоря за целите си смело, за политиката в тениса, за всичко, около което имам мнение. И това не би следвало да е проблем. Никога не съм се притеснявал от това.

Уважавам Рафа повече от всеки друг играч в тура като съперник. Той е най-големият съперник, който някога съм имал, не го крия. Но в случая не съм съгласен.

Надал е невероятен спортист и всичко, което е постигнал с огромната си отдаденост във всяка тренировка, е достойно за огромно уважение.

Не знам каква е неговата вътрешна мотивация. Моята е, че обичам тениса и в мен гори огъня да побеждавам. Когато изчезне, ще спра. Но в никакъв случай не мога да говоря за обсесии."