Организаторите на "Ролан Гарос" са готови отново да изместят надпреварата на клей от Големия шлем през 2021 година, ако здравната ситуация го наложи, заяви турнирният директор Ги Форже.

През този сезон турнирът беше изместен от май за края на септември заради паднемията от коронавирус.

Френската федерация по тенис, обаче, получи множество критики, след като не консултира с никого решението си да премести турнира в средата на кампанията на твърди кортове.

"Да кажем, че през следващата година, ако сме изправени пред същата ситуация, вероятно ще повторим упражнението", коментира Форже.

"Със сигурност първо ще говорим с хората от АТП и УТА и ще получим тяхната подкрепа. Знам, че през тази година бяхме сериозно критикувани заради избора на датите за преместването на "Ролан Гарос". Но трябваше да действаме много бързо в една необичайна ситуация. Някои хора бяха разочаровани. Някои играчи бяха изненадани. Но ние го направихме по нашия начин. Положителното е, че същите тези хора, и особено тенисистите, ни казаха, че сме взели правилното решение. Така, че нещата са наред. Сега знаем, че ще бъдем подкрепени, ако всичко се повтори, така че си представям "Ролан Гарос" да се състои малко по-късно и през следващия сезон", каза още той.