Световната №1 Осака заяви, че не би "жертвала щастието си" за успехите на корта.

Така тя отговори на въпрос защо се раздели с треньора си Саша Бажин през миналата седмица. Прекъсването на взаимната им работа бе голяма изненада за феновете и специалистите, тъй като с този треньор японката стигна до две титли от Големия шлем едва на 21-годишна възраст.

Разделиха се 16 дни след триумфа й на Australian Open, след като работиха заедно за малко повече от година. Бажин стана треньор №1 на WTA през 2018-а и в миналото е работил със Серина Уилямс, Виктория Азаренка и Каролин Возняцки.

"Трябва да се будя щастлива с мисълта да тренирам и да съм добре с хората около себе си. Това е моят живот. Няма да жертвам това, за да оставя един човек наоколо", заяви Осака.

"Някои хора виждаха как той комуникира с мен. Няма да кажа нищо лошо за него, тъй като съм благодарна за всичко, което направи за мен. По време на Australian Open просто се опитвах да мина през това. Не съм сигурна дали го видяхте.

Знам, че всички смятат, че става дума за пари, но не е вярно. Това е сред най-оскърбяващите неща, които съм чувала за мен", добави шампионката.