Световният №1 Рафаел Надал за пореден път затвърди прякора си "Краля на клея", като спечели 11-та титла от Мастърса в Монте Карло.

Испанецът го направи без загубен сет, а във финалния двубой победи убедително Кей Нишикори със 6:3, 6:2 за час и 33 минути.

Надал спечели 11-те си титла в Монте Карло в последните 14 години.

Рафа получи първата си точка за пробив още във втория гейм, но Нишикори спаси. Геймът мина през пет дюса, което показа от самото начало, че на японеца му предстои много трудна задача.

Изненадващо той успя да пробие Надал в следващия гейм, направи го на 15. Това само раздразни испанеца, който мигновено направи рибрейк, затвърди го, а впоследствие стигна до нов пробив и 4:2.

До края на сета той не срещна трудности и го спечели със 6:3.

Във втория сет статуквото на корта не се промени особено - още в третия гейм 10-кратният шампион записа впечатляващ ретур уинър, за да поведе отново с 40:15 в подаването на противника си. Брейкболът бе реализиран с нов завършващ удар директно от ретур, този път от бекхенд страната и Надал вече докосваше титлата, имайки аванс от сет и пробив.

Този епизод окончателно прекърши съпротивата на японеца. Надал лесно постигна нов пробив и по шампионски затвори мача на собствен сервис след малко повече от час и половина на корт "Рение III" под погледа на принц Албер.

С тази победа Надал отново доказа, че и през тази година ще бъде категоричният фаворит №1 на всички турнири на клей, на които реши да участва. Рафа записа и 31-та си титла от сериите Мастърс 1000. Следващият турнир за испанеца ще бъде в Барселона през идната седмица, където той също е 10-кратен шампион.

Всички тенис турнири от веригите ATP 1000, 500, както и избрани от ATP 250 се излъчват на живо в България от Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2.