Григор Димитров попадна в схемата на турнира от категория АТР 250 "Мелбърн 2", където ще трупа игрова практика преди началото на Откритото първенство на Австралия.

За да се избегне излишното пътуване из цяла Австралия подобно на предишните сезони, от АТР решиха да проведат два турнира в седмицата преди Australian Open в Мелбърн, на същите коротове, на които се провежда и турнира от Шлема.

Григор бе разпределен в започващия на 1 февруари "Мелбърн 2", където е втори поставен в схемата. Причината 19-ия в ранглистата българин да е толкова високо поставен в турнира е, че повечето топ играчи по същото време ще са част от турнира АТР Cup, в който България не намери място.

Единственият тенисист с по-висок ранкинг в "Мелбърн 2" е трикратният шампион от Шлема Стан Вавринка. Григор ще може да го срещне само при евентуален финал помежду им.

Другите интересни имена са представителят на домакините Ник Кирьос, който няма да бъде част от отбора на Австралия за АТР Cup. Скандалният австралиец си взе дълга почивка, като не е играл професионален тенис от миналия февруари. Той пропусна турнирите след принудителната пауза с мотив, че се страхува от коронавируса.

В турнира участват още канадецът Феликс Оже-Алиасим и хърватите Борна Чорич и Марин Чилич.

В паралено провеждащият се "Мелбърн 1" схемата оглавяват белгиецът Давид Гофен и руснакът Карен Хачанов, който също изненадващо няма да бъде част от отбора на Русия на ATP Cup.