Руската тенис федерация няма намерение да отменя тенис турнирите в страната, които попадаха в сезона на професионалния календар, но бяха изключени като част от спортните санкции към руския спорт.

Турнири ще има, просто те няма да се провеждат под егидата на ATP и WTA, което означава, че няма да носят точки за ранглистата.

В Русия обаче не смятат, че турнирите и най-вече "Kremlin Cup" в Москва ще са по-слаби, защото възнамеряват да поканят всички топ играчи на своите "приятелски държави".

Разбира се, този план минава през участието и на руските тенисисти, включително и асовете от мъжкия тур Даниил Медведев и Андрей Рубльов. Те обаче не са потвърдили подобно нещо на този етап, а и запознати смятат, че двамата категорично биха отказали поканата.

Освен, че участието в Москва няма да донесе никакви ползи за техния сезон, вероятно това съвсем ще дискредитира руските играчи в очите на колегите им.

Медведев и Рубльов бяха едни от първите световноизвестни руснаци, които публично обявиха позиция против войната, а статутите им на играчи от топ 10 (Медведев №1 по това време), накара АТР да смекчи санкциите и просто да отнеме флага на руснаците, без да ги изхвърля от турнирите.

Без топ руските играчи "Kremlin Cup" вероятно ще претърпи провал, защото ще участват състезатели с доста нисък ранкинг, което ще приравни турнира до ниво на Чаланджър надпревара.

Докато на управленско ниво в руския тенис текат подобни драми, техният Даниил Медведев нарпави поредна крачка към завръщането си на върха в ранглистата, а повече ВИЖТЕ на MAXSport.live.