Бившата №2 в тениса и ностиетлка на две титли от Големия шлем - Светлана Кузнецова, не се изказа особено ласкаво за наследничките си.

Рускинята, която продължава да се състезава и заема 32-о място в ранглистата, но върви към края на кариерата си смята, че женският тенис е станал доста скучен.

Според 34-годишната Кузнецова, големият проблем е липсата на тенисистки от световна класа. Заради липсата на ярки звезди, тя призна, че дори не знае състава на топ 10 в момента.

"Не искам да обидя никого, но женският тур избледня. Преди не толкова дълго време имахме играчи при дамите от световна класа, но сега дори не знам кой е в топ 10. Промяната е наистина много радикална.

И това не е така, защото състезателките на средно ниво са се доближили по-близо до лидерите, а е точно обратното, забелязваме огромен спад при водещите дами" заяви шампионката от US Open през 2004-а и "Ролан Гарос" през 2009-а.

Легендата Мартина Навратилова изрази доста сходно мнение с това на Кузнецова.

"Топ състезателките могат или да загубят в първи кръг, или, ако оцелеят в откриващия мач, да спечелят турнира. Мисля, че липсата на постоянство е новата мода и ще продължим да я виждаме. Интересно е да гледаш това - когато топ състезателките играят добре, могат да покажат уникален тенис, но после какво се случва с тях в следващия турнир?".