Сърбите се разплакаха - искрено и като мъже, на пресконференцията след отпадането от Русия на 1/4-финал в Купа "Дейвис".

Драмата бе голяма, като Новак Джокович и Виктор Троицки загубиха от Карен Хачанов и Андрей Рубльов на двойки, въпреки че имаха три мачбола.

Вместо Ноле трябваше да играе Янко Типсаревич, за когото това бе последен турнир изобщо в кариерата. Но той не успя да се сбогува със заключителен мач, като капитанът Ненад Зимонич избра Джокович да влезе и в двойките.

"Печелим и губим като отбор", опита да говори на брифинга Зимонич, но се разплака в момента, в който отрони: "Това бе последен мач за Янко..."

Останалите също наведоха глави, Типсаревич се разплака, сълзи имаше и в очите на Троицки.

"Аз съм виновен, провалих отбора - каза той. - Моите грешки в ключови моменти попречиха да бием. Съжалявам за Янко, както и за всички, ние можехме да спечелим."

"Много ме боли. Много - успя поне да се сдържи да не заплаче асът Джокович. - Искам просто да ида на почивка и да оставя всичко... Толкова го искахме, толкова бяхме близо. Драма, влакче на ужасите, какъв мач беше това само..."

Капитанът Зимонич обясни все пак, след като отборът бе аплодиран от журналистите за мъжката игра и поведението си - всички без изключение седнаха срещу тях на пресконференцията, че Типсаревич ще остане част от тима на Сърбия, но вече не като играч.

"Разберете, за нас това е много повече от победа и загуба - каза той. - Ние сме приятели, играем за страната си, за нашите хора."

Янко отхвърли всякакви съмнения, че е обиден за това, че не игра на двойки.

"Момчетата опитаха да ми се извинят, но не приемам такова нещо. Никой не ми дължи извинение, ние бяхме тук заедно като отбор, бием като такъв и падаме пак като тим. Горд съм как се грижим един за друг и колко добре се познаваме и на корта, и извън него."

В полуфиналите днес Русия среща Канада, а Испания играе срещу Великобритания.