Серина Уилямс постигна убедителна победа в първия си официален мач за 2021 година.

Американката победи представителката на домакините Дария Гаврилова с 6:1, 6:4 на австралийския турнир Yarra Valley Classic.

Срещата продължи час и 35 минути и прати петата поставена Уилямс в осминафиналите, където ще срещне не кой да е, а Цветана Пиронкова.

Серина стигна до два пробива в първия сет и още един във втория, а победата е четвърта поредна също в толкова мачове срещу световната №451 Гаврилова. Всичките бяха постигнати с 2:0.

"Чувството да се върна е различно, но страхотно. Всички тези играчи трябва да са на корта и да играят. Бях в зоната си и и се опитах да правя нещата, които работят за мен. Различно е, че феновете се върнаха, играхме цяла година без тях. Очаквам съвети за места, които да посетя в Мелбърн в следващите дни", заяви победителката след мача.

Пиронкова и Уилямс ще повторят сблъсъка си от US Open през септември миналата година, когато американката победи с 2:1 сета. Сега отново Цвети влиза в победна форма след три успеха в квалификациите на Australian Open и още два в настоящия турнир. По-рано днес българката се справи с Дона Векич след обрат.