Серина Уилямс постигна втора поредна победа на Australian Open - 6:4, 6:2 над словенката Тамара Зиданшек.

За разлика от откриващия си мач в надпреварата, 23-кратната шампионка в Шлема този път бе много по-колеблива и сама след края на срещата призна, че е направила твърде много неточности.

Резултатът е лъжлив за представянето на двете, тъй като Зиданшек стигна до четири възможности за пробив, които не реализира. Три от тях дойдоха при 3:2 за словенката във втория сет и тя бе много близо до голям аванс в частта.

Серина на свой ред пропусна цели 10 възможности да пробие съперничката в хода на мача, което е необичайно за нейната класа. Все пак направи четири пробива и показа доминация над световната №70.

В следващия кръг американката ще играе със световната №29 Киан Ванг (Китай), която победи с 6:1, 6:2 Фиона Феро (Франция).

"Беше добър мач за мен. Тя беше много силен боец. Накара ме да поработя за победата, но всички играят така срещу мен. Направих толкова много грешки и това ме разочарова. Трябваше да се преборя със себе си и проблемите си. Знаех, че трябва да играя по-добре и да вдигна равнището си, иначе щеше да е дълга вечер за мен.

Ето и другите резултати от днешния ден:

https://widget.enetscores.com/FWDCC0DF3DD4C28B2F">