Една от големите фигури в женския тенис през новия век - Саманта Стоусър, се зарадва на първото си дете, след като партньорката ѝ Лиз Астлинг роди момиче. Двете са заедно от години, като нееднократно са заявявали, че планират поне едно бебе от връзката им.

Австралийката съобщи новината в Instagram и сподели снимки на щастливото семейство от три момичета:

"Това е един от най-вълнуващите и щастливи моменти. Партньорката ми Лиз роди нашето красиво момиче Женевив. Беше бурно преживяване, но вече не мога да си представя живота без нея.

Мама и Еви се справят добре и е прекрасно да сме заедно у дома. Влюбени сме в това малко вързопче и просто сме изпаднали в щастлив хаос. Нямаме търпение да гледаме как малката Еви пораства... макар да се надяваме да не се случи прекалено бързо!"

Стоусър, която има 13 финала от турнири в Големия шлем на сингъл, двойки и смесени дуети, все още не е съобщила дали има намерение да се завърне в Тура с подновяването на сезона. Тя е вече на 36 години и играе професионално от 1999-а.

Австралийката спечели US Open през 2011-а, когато победи на финала Серина Уилямс и достигна до най-високата си позиция в ранглистата - №4.

Има още титли на двойки от Australian Open, "Ролан Гарос" и US Open, както и на смесените двойки (в Мелбърн и на "Уимбълдън").

Сега Стоусър е №97 в ранглистата, но не е изключено да реши да не се състезава повече професионално, особено при появата на света на нейната дъщеря.