Мария Шарапова ще посрещне в неделя първия си рожден ден от 17 години без планове за турнири в професионалния тенис. Тя се отказа официално от спорта, а в края на седмицата навършва 33.

Руската звезда е в изолация и спазва мерките в обзаведената изключително модерно къща на нейния приятел - Александър Джилк, в покрайнините на Лос Анджелис.

Мария се старае да не скучае, но очевидно поне едно е сигурно - не следи за всеки грам по тялото си, както е било през цялата кариера на професионална тенисистка.

Шарапова разказа пред онлайн медията Weeksova за дните си в самоизолация. Да, тя пак се старае да е във форма, разбира се... Но този път дава път и на изкушенията.

Най-често обядите идват готови от ресторанта "Феликс" - елитно място в квартала, където принципно бе трудно да намериш места без резервации, преди да настъпи пандемията.

Собственикът - милионер е приятел на Шарапова и Джилкс, поръчките стават сутрин и храната е доставяна в точно уречен час. Но само за обяд. Сутрин и вечер Мария и Александър си готвят сами, като рускинята признава, че тепърва навлиза в това тайнство.

Шарапова разкри, че поръчва съставки за домашен сладолед (80 долара) от една от компаниите, работещи с Amazon. През няколко дни необходимите количества пристигат.

"Луда съм по сладоледа", казва бившата №1 в тениса, като доказва със снимки в профила си в Инстаграм, че засега това не личи по фигурата.

Случаят с една торта, поръчана за 100 долара онлайн от пекарна в другия край на Ел Ей, също бе разказан. Момчето с доставката просто известило с външния звънец, че е там, оставило пакета и напуснало мястото. Не искало да влиза в контакт с никого. И тъй като в този момент не го чули, Мария и Алекс открили тортата след няколко часа, привечер.

"Ставаше за ядене", съобщи в разказа си рускинята, прилагайки снимка, която се бе появила и в стори в Инстаграм.

Разбира се, тренировките са ежедневни, но любимите шоколади, сладоледи, торти и десерти с трюфели - също.

"Работата ми заема около 8 часа дневно - разказва Маша. - Основно около нещата на компанията Sugarpova, където съм изпълнителен директор. Продажбите ни не са паднали, но е много важно да не спираме да търсим начини в тази нова обстановка. Другото време от денонощието е за тренировка, хранене, телевизия и поддържане на немалкото растения, с които сме се заобиколили у дома."

Едно доста сладко ежедневие по време на самоизолация. Буквално.