Асоциацията на реферите в тениса взе решение, което да предотврати конфликтна ситуация на US Open, започващ след седмица.

Съдията Карлос Рамос няма да бъде назначаван на мачове на Серина и Винъс Уилямс, съобщи официално изпълнителният директор на организацията.

Стейси Аластар разкри за решението в интервю за "Ню Йорк Таймс" и обяви аргументите.

"Нямаме нужда от това напрежение - призна директорът. - Ще има 900 мача, цели три седмици, в които Карлос Рамос ще получи достатъчно назначения да ръководи двубои. Но не и на Уилямс. Това е решение само за този турнир, а не за постоянно".

Очевидно е какво се цели с такъв подход. Преди година, на финала на US Open, Рамос изкара извън кожата Серина в мача срещу Наоми Осака.

Той първо предупреди Уилямс, а после и я наказа с отнемане на точка заради треньорска намеса по време на мача. Рекордьорката по титли в Големия шлем изригна, изнесе тирада на висок глас и стана грандиозен скандал, който с месеци не отшумя.

Серина обвини Рамос в сексизъм и расизъм - нещо раздухано далеч извън границите на здравия разум, разбира се.

Но 12 месеца по-късно, се взимат мерки какъвто и да е конфликт да бъде предварително избегнат. Затова и Карлос няма да е на стола за нито един мач на Серина, а и на нейната сестра.