Серина Уилямс заговори по темите, които вълнуваха света на тениса около нея в последните месеци. Най-успешната тенисистка в историята на турнири от Големия шлем даде интервю за Vogue, като докосва въпроси, които нерядко повдига в своите медийни изяви.

За отношението към нея

"Когато губя, това е голяма новина. Много по-важна, отколкото като побеждавам. Именно това показва колко хората вярват в уменията ми и как разсъждават за мен.

Играя тенис, защото обичам този спорт. Няма как да играя 30 турнира в годината, всяка седмица. Никога не съм го правила."

За славата и интереса на медиите

"Хора се появяват пред дома ми в 5 часа сутринта, явно искат да ме изпитат. Уморително е, но е част от професията.

Сънувам кошмари, особено по време на големи турнири - нещо, което се повтаря. Бързам да се прибера в Щатите, но не успявам, закъснявам за някъде и нещо, без да мога да разбера точно какво."

За спечелените 86 милиона долара от тенис

"Страхотно! И трябва да оценим направеното от хората преди нас за това наградните фондове да са толкова големи. Невероятно е, че днес можеш да спечелиш над 2 милиона долара само от един турнир."

За скандала на финала на US Open

"Аз съм черна и съм жена. Моите позиции в обществото са ниски, поне така са възприемани в обществото. Такива са фактите, не смятате ли? Не го приемате, но е така.

Много неща ми се случиха на този турнир, особено в мачовете на по-късен етап по пътя към финала. Понякога и аз мога да съм по-чувствителна и да не издържа... В един момент спусъкът е натиснат, след като не веднъж, не два пъти, а доста пъти се случва едно и също. Ние сме на корта да печелим или губим с достойнство, така съм го правила в цялата си кариера."