Новак Джокович получи тежки критики от колежка, след като в рамките на няколко дни на два пъти обяви, че обмисля да не пътува да играе на US Open през септември.

Сръбският №1 в мъжкия тенис изтъкна като причина твърде тежките мерки за безопасност, както и невъзможност да иде в комплекса в Ню Йорк с повече от един човек в щаба си. Ноле категорично заяви, че ако последното не се промени, той пропуска турнира.

Даниел Колинс, американската №51 в женската ранглиста, директно нападна Джокера за позицията му.

"Това е сериозно противоречие с предишни изказвания - коментира онлайн Колинс, която директно писа и под публикация в профила на Ноле. - Говорим за помагане на тенисистите извън топ 100 и топ 200... Това бе и позицията на Джокович, нали така?

Никой от нас не е имал възможност да играе и да спечели някакви пари от февруари, а сега US Open ни дава този шанс. Прави се всичко възможно да е достатъчно безопасно, за да играем.

И се оказва, че топ играчът в света не иска да пътува за турнира, защото не може да вземе със себе си своя антураж. За тези от нас, които не пътуваме с цяла група около себе си, това е просто обикновена мярка. Нищо особено.

Лесно е да имаш такава позиция, когато в сметката ти има 150 милиона долара, които си направил от тенис. Но когато има възможност да играем и всеки да спечели това, което заслужи, не мисля, че е редно да откажеш.

Няма да е добре, ако най-силният тенисист на планетата откаже да подкрепи своите колеги в този труден момент.

Да не говорим колко ще е тъжно за феновете, които нямат търпение отново да гледат тенис поне по телевизията."