Тенисът е на път да получи сериозен удар, който ще постави под съмнение рестартирането на сезона. По план това трябва да се случи с турнира във Вашингтон от 14 август, но новините по темата не са особено обнадеждаващи.

Според френския Canal+, решението вече е взето и надпревара в столицата на САЩ няма да има. Почти сигурно е, че същата е съдбата на Мастърс турнира в Синсинати, който така или иначе трябва да е в Ню Йорк тази година, от 21 август.

След тези две състезания е ред на US Open - от 31 август до 13 септември. След това идва "Ролан Гарос", който започва 14 дни по-късно, което само по себе си също създава абсурдна ситуация.

Да не говорим, че преди Откритото първенство на Франция от 13 септември в две седмици влизат Мастърс турнирите в Мадрид и Рим на червено, където се очаква асовете да играят. Те няма как да са и на американската част от тура, и на тези две надпревари.

Ако бъде отменен Вашингтон, а както изглежда - и Синсинати/Ню Йорк, на практика е сигурно, че ще пропадне и Откритото първенство на Щатите.

Проблемите с пътуване, логистика и противоепидемичните мерки зад Океана са големи за състезатели и организатори, като вече немалка част от звездите обявиха, че няма да играят на US Open или поне намекнаха за това.

Според в. "Екип" вероятността за турнири извън Европа до края на 2020 г. не е голяма, а ако има такива, те ще минат без куп асове от топ 50 на тениса.

Повечето от тях не желаят да рискуват пътуване извън континента в такава несигурна ситуация и при ограниченията, които участието в такива състезания ще им предложат. Например - няма да могат да бъдат там с целите си тренировъчни щабове, трябва да са постоянно затворени в хотела и т.н.

Сезонът в тениса спря през март заради пандемията и се очакваше да бъде подновен през август. Сега това изглежда малко мъгляво и несигурно като вариант.