През миналата година Доминик Тийм бе човекът, който с титлата си от US Open развали дългогодишната хегемония на тримата големи в тениса.

Освен този трофей, във визитката си 27-годишният австриец има още три финала в Големия Шлем. Един в Австрлаия, както и две загуби от Рафа Надал в мача за титлата на "Ролан Гарос".

Не е тайна, че именно клейът е любимата на стилна на Тийм, а Париж е мястото, към което той гледа вече десет години. Точно преди десетилетие той изпуска титлата при юношите, като в онзи момент си обещава да го стори при мъжете.

Има обаче една машина на име Рафаел Надал, която до момента спира мечтите не само на Тийм, но на почти всеки размечтал се за "Ролан Гарос" в последните години.

Тийм вече няколко пъти коментира тази тема, направи го за пореден път пред "ТеnnisworldUSA".

"Това, което Рафа прави в Париж е може би едно от най-великите неща, правени изобщо в света на спорт.

Опасявам се, че може би серията му все още не е свършила.

През миналата година може би видяхме един от най-силните му турнири, вероятно и най-силният.

Той е човекът за побеждаване. Да го победя на Централния корт в Париж е най-голямото предизвикателство в спорта, именно заради искам да спечеля турнира, докато той все още е активен играч.

Това е моят турнир, независимо от титлата ми на US Open.

Преди десет години играх финал при юношите там. От онзи момент преследвам титлата в Париж.

Това е целта в кариерата ми, искам да я постигна още този сезон. Знам обаче, че трябва да съм абсолютно перфектен, защото в противен случай няма как да победиш Надал".