Виктория Томова продължава с успешното си представяне на турнира на ITF във Валенсия и вече е полуфиналистка в надпреварата, която е с награден фонд $80 000. Първата ни ракета осъществи обрат срещу Ирина Мария Бара от Румъния, .която е с три места зад нея в ранглистата (№118) - 6:2, 4:6 и 7:5

Томова спечели убедително първия сет, но във втория допусна решаващ пробив в сервиса си при 4:4, след който румънката взе своето подаване и затвори частта.

Третият сет тръгна отчайващо за Виктория и тя изостана с 1:5 гeйма при сервис на Бара, която достигна и до мачбол при 40:30. Томова обаче отрази тази възможност, а след това проби за 2:5. В следващите минути тя продължи да играе все по-добре и започна да топи преднината на противничката, а впоследствие и поведе с 6:5 гейма.

При този резултат румънката поиска медицински таймаут, а след няколко минути все пак двете се върнаха на корта, като Томова сервираше за победата. Тя достигна до мачбол при 40:30 и веднага затвори мача след общо 2:43 чasa на корта.

В полуфиналите Вики ще играе с Екатерина Горгодзе (Грузия) или Далма Галфи (Италия).