Добре познатият на всеки тенис фен Тони Надал, отново се завръща към работата на професионално ниво.

Чичото на Рафа Надал, който е с основна роля за 20-те трофея от Големия шлем и изобщо изграждането на Матадора като играч, ще помага в развитието на друг тенис талант и вероятно превръщането му в шампион.

Това е канадецът Феликс Оже-Алиасим, който към момента е №22 в ранглистата, но всички специалисти предвещават страхотно бъдеще на 20-годишния талант.

Тони Надал бе треньор на племенника си в продължение на 17 години, но през 2017-а се оттегли с намерението да се съсредоточи върху академия "Надал" на остров Майорка. Именно заради това включването му в щаба на Оже-Алиасим бе прието като изненада.

На този етап договорката между двамата ще е за сезона на клей, в което няма нищо изненадващо, защото едва ли има човек, който знае повече за тази настилка от създателя на Краля на клея.

В последните седмици Феликс Оже-Алиасим се готвеше именно в академията на Рафа Надал на остров Майорка, където явно е останал очарован от съветите и методите на Тони.

Снимка: AP/БТА

Най-известният чичо в тениса все пак заяви, че ако се стигне до сблъсък срещу Рафа, той няма да застане в ъгъла на Оже-Алиасим, това е било предварително поставено условие.

"Когато той ми отправи официална оферта му казах да дойде в академията за 10 дни, за да разбера дали бих могъл да му бъда полезен или не. Дотогава не бях обмислял възможността да тренирам друг играч освен Рафа. Като директор на академията бих искал да работя с тенисисти, които си поставят само най-високите цели.

Не бих могъл да си партнирам с човек, който се отнася неуважително към тренировъчния процес и не изповядва необходимите ценности. Имах късмета през целия си живот досега да работя с момче, което отговаряше напълно на тези стандарти и винаги се е придържало към тях. Феликс е тенисист, който има всички необходими качества да бъде един от най-добрите в света през следващите години. Винаги е вълнуващо да работиш с такъв играч" коментира Тони Надал.